ØKOLOGISK JULETRE produksjon på Juletregården

Naturlig skogsbunn juletreplanting. Vi planter de små juletreplantene våres i skogen i den naturlige skogbunnen som er der.  Dette jordsmonnet har de rette mikroorganismene og er det naturlige stedet for ett gran tre og vokse opp og skal i utgangspunktet bli ett naturlig friskere tre. Det er forskjellig dybder på jordsmonnet i skogen vår og av den grunn vokser trærne opp ulikt og juletreet bruker det nesten dobbelt så lang tid på å nå 2 meters høyde som om juletreet hadde vært plantet på ett jorde.  Hos oss tar det 10-14 år før ett Juletre er ca.2, 20 meter høyt.

Økologiske juletrær. Vi bruker ikke sprøytemidler på våre juletrær  og vi bruker naturlig gjødsel i vår juletreproduksjon. Sauer beiter i Juletreskogen og holder vegetasjonen nede og de avgir dermed naturlig gjødsel, samt at vi gjødsler med aske.

Juletre småplanter. Den lille ” pisken ” vi planter er 15 cm og den er allerede da 2 år gammel,  siden skogsbunnen er så kompakt må vi bruke vi jordborr for å lage plantehullet.  Juletrærne våres bruker mange år bare på å bli 50 cm og de kan bruke så mye som 7 år på det, og deretter vokser de raskere for hvert år. Så derfor er disse små trærne ”BANKEN  VÅR” og derfor er det samme pris på om du vil ha ett lavt lite tre, for som sagt de har stått der i 7år + og har kanskje bare 3-4 år igjen før det bli 2 meter.

Når ett Juletre blir hogget ned, så blir det neste år plantet ett nytt tre der det gamle stod. Dette gjør at hele Juletreskogen vil ha Juletrær i forskjellige høyder overalt, så ved siden av ett tre på 2 meter kan det være småtrær på 20 cm  …..

© Copyright JULETREGÅRDEN.NO